
JAGLANE BOUNTY skradło moje serce. Ten pyszny kokosowy deser z kaszy jaglanej z pewnością częściej będzie pojawiał się w moim menu. Przepis znajdziecie TUTAJ ♡♡ JAGLANY SNICKERS wyszedł równie smaczny: TUTAJ. Jaglane bounty dzisiaj u mnie ponownie , ale w nowej odsłonie. Jedna warstwa dzisiejszego deseru jest fioletowa dzięki jagodom i mieszance Berry Boost firmy Natural Mojo. Skusicie się na taki deser?

- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka np. roślinnego kokosowego
- 1 szklanka zimnej wody
- 50 g wiórek kokosowych
- 1-2 łyżki ksylitolu
- 1 miarka mieszanki Berry Boost (opcjonalnie)
- 1 garść jagód
- gorzka czekolada
-
Wsyp do garnuszka kaszę. Dolej mleko i wodę. Gotuj około 20 minut aż powstanie lekka "papka".
-
Dodaj do kaszy ksylitol i wiórki kokosowe i dobrze wymieszaj.
-
Odstaw kaszę, by troszkę się ostudziła.
-
W tym czasie przygotuj polewę z czekolady gorzej. Możesz rozpuścić ją w garnuszku z 2 łyżkami oleju kokosowego.
-
Kaszę podziel wedle uznania i do jednej części dodaj garść jagód i masę zblenduj.
-
Nakładaj do słoiczka na zmianę kaszę i polewę. Odczekaj chwilę aż polewa troszkę zastygnie i nałóż kolejną warstwę kaszy. Na koniec polej deser rozpuszczoną czekoladą.
-
Gotowy deser wstaw do lodówki, a następnego dnia zabierz ze sobą do szkoły/pracy 🙂