Co zrobić, kiedy masz ochotę na babeczkę z kubeczka, którą robiłaś już kilka razy i okazuje się,  że w lodówce nie ma podstawowego składnika – jogurtu, a otręby owsiane się skończyły? Szybki eksperyment zakończony sukcesem i krótkim “było pyszne” synka i wiesz, że to przepis, którym warto podzielić się na blogu.

Szał na babeczki z kubeczka dopadł mnie już na początku mojej Instagramowej przygody, główne sprzypce grał wtedy CYNAMONOWY MUGCAKE – PRZEPIS TUTAJ. Z czasem zaczęły powstawać inne wersje -równie pyszna bananowa, piernikowa w okolicy Świąt, czekoladowa, dyniowa w sezonie z dynią, z płatkami jaglanymi, a dziś kolejna, całkiem przypadkowa Z RICOTTĄ. Koniecznie spróbujcie i dajcie znać, jak Wam smakowała. A jeśli macie ochotę na chudszą wersję, pomińcie w przepisie ciastka oreo.

OREO RICOTTA MUGCAKE
Czas przygotowania
1 min
Czas gotowania
4 mins
Czas całkowity
5 mins
 

Babeczka z kubeczka gotowa w 5 minut.

Składniki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 3 łyżki ricotty
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1-2 łyżeczki cynamonu
  • 1-2 ciastka oreo
Instrukcje
  1. Wymieszaj wszystkie składniki w wysokim kubku lub miseczce.

  2. Na końcu dodaj pokruszone ciastka oreo.

  3. Naczynie wstaw do mikrofali na 4 minuty.

  4. Gotowe.

Author

Comments are closed.