Nuggetsy chyba kochają nie tylko dzieci ?! Mam dla Was przepis na soczyste kawałki kurczaka w jogurtowej panierce. Możesz je upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Koniecznie przygotuj do nich ulubiony dip. My uwielbiamy w różnych połączeniach, jednak najczęściej jako dodatek serwujemy z sosem majonezowo-limonkowym. A jeśli majonez, to tylko wysokiej jakości Majonez Kielecki – najlepszy ze wszystkich.
Łap przepis i daj znać czy też lubisz nuggetsy.
Zapraszam na INSTAGRAMOWE story po codzienną dawkę inspiracji – trochę 🌊🌊, przepisy krok po kroku + koszyki zakupowe & backstage #secretproject & more 📽️🧑🍳

- 600 g fileta z piersi kurczaka
- 100 g mąki ryżowej
- 2 jajka
- 200 g jogurtu naturalnego
- 1-2 łyżeczki curry
- bułka tarta lub płatki kukurydziane
- 4 łyżki majonezu kieleckiego
- 2 łyżki jogurtu greckiego lub gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z limonki
- sól, pieprz
-
Fileta oczyść i pokrój w mniejsze kawałki, dopraw solą i pieprzem.
-
Do 3 miseczek wsyp mąkę wymieszaną z curry, jajko z jogurtem i bułkę tartą.
-
Kawałki kurczaka maczaj w mące, jajku z jogurtem i bułce tartej.
-
Smaż z każdej strony na rozgrzanej patelni na oleju rzepakowym na średnim ogniu do zarumienienia.
-
Majonez wymieszaj z jogurtem greckim, dodaj sok z limonki, dopraw solą i pieprzem. Ponownie wymieszaj. Smacznego!