
Po plackach z cukinii (PRZEPIS TUTAJ) wpadam z kolajnym pomysłem wykorzystanie cukinii w kuchni. Co powiecie na prosty chlebek cukiniowy z fetą? Świetna opcja nie tylko na ciepło. Sprawdzi sie też w lunchboxie.

- 3 jajka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej
- 1/2 mniejszej cukinii
- 1 średnia marchewka
- 100 g sera feta (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- sól, pieprz, zioła, pestki dyni
-
Cukinię i marchew zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
-
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj do połączenia.
-
Masę przelej do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 45-50 minut, temp.180 stopni.
KALORYCZNOŚĆ I MAKRO na całość: ok. 921 kcal - B:55 , T:40 , W:85 - (1 kromka: 115 kcal)