Puszyste placki bananowe – idealne na śniadanie lub kolację. Polubię je zarówno dzieci, jak i dorośli. Świetnei sprawdzą się w diecie redukcyjnej, można je też zrobić w wersji bezglutenowej. I wychodzą takie grubaski. Są świetne z konfiturą domową, dżemem chia, lub dżemem bez cukru. Totalne mistrzostwo. Koniecznie spróbujcie, a jeśli szukacie więcej inspiracji na śniadania:

NALEŚNIKI / PLACKI / GOFRY – zapraszam TUTAJ

FIT ŚNIADANIA – zapraszam TUTAJ

Zajrzyj też na mój INSTAGRAM – TETIISHERI ? Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

PUSZYSTE PLACKI BANANOWE
Porcje: 12 sztuk
Składniki
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 270 g mąki (ryżowa i orkiszowa jasna)
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Instrukcje
  1. Banany zblenduj z jajkami
  2. Połącz sypkie składniki, dodaj do masy bananowej. Dolej mleko. Wymieszaj.

  3. Placuszki smaż na rozgrzanej patelni z obu stron.